Ulkoilureitit

Nainen ja koira Haunisten altaalla

Kaikki Raision ulkoilureitit (pdf)

Kullaanpolku

 (11,5 km)Päiväreitiksi sopiva lenkki, aikaa kannataa taukoineen varata 4–6 tuntia. Kiipeä ihastelemaan Kullaanvuoren näköalatornin maisemia. Kullaanvuorella on laavu nuotiopaikkoneen sekä käymälä. Kullaanpolku on osa Kuhankuonon retkeilyreitistöä.Lähtöpaikat: Kerttulan liikuntakeskus, jossa autopaikoitus. Lähtö polulle liikuntahallin päädystä yli Kerttulantien Vesakujalle, jonka päästä pääsee Raumantien ylittävälle sillalle.

Toinen lähtöpaikka on Ruskon hiihtokeskus

Huom! Hiihtokeskuksen laduilla ei saa kävellä. Paksun lumen aikaan kävelyura Kullaanvuorelle on viitoitettu heti Hujalantieltä hiihtokeskuksen tielle käännyttäessä. Autot voi jättää sikalarakennuksen päähän.

Pähkinäpolku

(3,8 km sekä 900 m mittainen majalenkki)

Päiväretkeksi sopivat lenkit, luontokeidas aivan keskustan tuntumassa. Keskivaikea reitti, jossa korkea nousu. Reitin varrella on laavu, tulipaikka, puuvaja, käymälä ja kaivo.

Lähtöpaikat: Ylönpuolentien P-paikka Kallastenmutkassa tai Pähkinämäen majan P-paikka, Santalantie 121. Molemmissa lähtöpaikoissa on opastaulu. 

Uikkupolku

 (4 km)

Uikkupolku kiertää Raisionlahden pohjukan. Reitin varrella on lintutorni ja luontotauluja. Lähtöpaikkana Kaanaanrannantien P-paikka tai lintutornin P-paikka Nesteentien varrella (ennen Hahdenniemen venesatamaa).

Timalipolku

 (3,8 km)

Uikkupolulta erkaneva, Viheriäisten merellisen rehevään rantamaisemaan johtava ympäristöpolku palvelee myös venesataman käyttäjiä.

Opasteet venesatamasta.

Kerttulan luontopolku

(3,3 km)

Kerttulan urheilukeskuksesta tai Friisilän verstailta pääset helposti matkaan. Reitin varrella kannattaa maisemien ihailun lisäksi tutustua luontotauluihin sekä hyödyntää hyvät marjastus- ja sienestysmaastot. Huom. reitti muuttuu uusien tonttien myötä, kartta on väliaikainen.

Vaskipolku

(n. 3,5 km)

Vaskipolku tutustuttaa kiertäjänsä myöhäisrautakautisiin nähtävyyksiin. Lähtöpaikkana esim. Huhkotalon kartano (jossa parkkipaikka), mutta reitille pääsee helposti myös muualta reitin varrelta. 

Raision museo Harkko on tuottanut mobiiliopastuksen Vaskipolkuun. Opastuksia on myös muihin Raision esihistoriakohteisiin sekä julkisiin taideteoksiin.

Haunisten allas

(3,5 km)

Altaan kiertäminen on päiväretkeksi sopiva lenkki mäntymetsässä aivan veden tuntumassa. Reitin varrella on kaksi käymälää ja kaksi tulipaikkaa puuvajoineen. Altaalla on myös laituri, mikä sopii esimerkiksi sup-lautalijoiden käyttöön. 

Alueella on myös täysimittainen 18-väylän frisbeegolfrata. Toiselle taukopaikalle on esteetön kulku n. 400 m parkkipaikalta.

Lähtöpaikka: Santaojantieltä jatkuvan hiekkatien päässä on parkkialue, jonka vierestä reitti alkaa. Siellä on myös frisbeegolfradan lähtöpiste.

Raision raitti ja Jokiraitti -reitit

8,4 km ja 5,7 km

Saisiko olla kaupunkia ja luontoa sopivassa suhteessa?

Raision raitti kulkee Krookilasta Raisionlahden ruovikkoa sivuten torille ja kalliometsäharjanteita takaisin tai toisinpäin. Oranssit nuoliopasteet estävät eksymästä, ja viitat risteyksissä kertovat jäljellä olevan matkan. Pääosin kevyen liikenteenväylinä Raision raitti on helppokulkuinen säällä kuin säällä. Huomioi, että lyhyet osuudet reitistä kulkevat polulla tai kuorikatepohjalla.

Jokiraitti kiertää Kerttulasta vesilaitoksen sillalle, sieltä jokivartta pitkin kirkolle ja keskustan kautta takaisin tai toisinpäin. Jokivarren osuudella kuljetaan osoittain maastossa, muuten alustana on asfaltti tai sepelipolku.

Kaanaan omakotiyhdistyksen ylläpitämät polut

Kaanaan omakotiyhdistys ylläpitää Järviniityn metsäpolkuja ja Isovuoren rengaspolkua.

Luontopolku

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja ulkoilu