Siivouspäivän tapahtumat Raisiossa 27.5.

Uutiset
Kevätaurinko paistaa ja on aika siivota nurkista turhat tavarat! Siivouspäivä on kirpputorien juhlapäivä, joka kannustaa kaikkia kierrättämään itselleen tarpeettomat tavarat. Tervetuloa mukaan!
Siivouspäivän logo

Kirpputori Raision torilla klo 9–13

Raision kaupunki järjestää siivouspäivänä kirpputorin torilla klo 9–13. Myyntipaikat ovat ilmaisia, mutta paikka pitää varata etukäteen. Paikat on tarkoitettu omia vanhoja tavaroitaan myyville yksityishenkilöille, ei kaupallisille myyjille. Myydä voi joko omalta alustaltaan, kuten viltin päältä tai auton peräkontista. Mahdollinen myyntialusta pitää tuoda itse, paikalla ei ole pöytiä eikä tuoleja myyjien käyttöön. Myyntipaikkoja on yhteensä 40, joista 20 on varattu peräkonttikirppikselle. 

Peräkonttikirppis: Peräkonttikirppispaikoille voi saapua henkilöautolla tai pakettiautolla. Jos tavarat ovat peräkärryssä, on vetoauto vietävä parkkipaikalle kirpputorin ajaksi ja peräkärryn pääsee noutamaan vasta tapahtuman päätyttyä. Autolla saapuvien myyjien on saavuttava hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua klo 8–8.45, jotta tapahtuma voi alkaa turvallisesti klo 9.

Myyntipaikkojen varaus: Myyntipaikkoja voi varata 24.5. klo 21 asti Webropol-lomakkeella

Pop Up -lajitteluasema torilla klo 9–13

Lounais-Suomen Jätehuollon pop up -lajitteluasemalle voit tuoda pieniä määriä kotitalouksien jätteitä, eli sen verran, mitä jaksat kerrallaan kantaa. Suuremmat, autolla tai peräkärryllä liikkuvat jätekuormat tulee viedä suoraan kiinteälle lajitteluasemalle.

Pop up -lajitteluasema ottaa maksutta vastaan pieniä määriä

  • kotitalouksien vaarallisia jätteitä
  • poistotekstiiliä (tiiviisti muovipussiin pakattuna)
  • pienelektroniikkaa
  • paristoja
  • loisteputkia ja energiansäästölamppuja

Pop Up -lajitteluasema LSJH:n verkkosivuilla

Vaatteiden vaihtoa ja huoltoa Raision kirjastossa klo 10–14

Raision kirjastossa on Siivouspäivänä piste, jossa kävijät voivat vaihtaa vaatteita keskenään ja saada vinkkejä vaatteiden huoltoon.

Vaihtokirppikselle voi tuoda ehjiä ja puhtaita, käyttökuntoisia vaatteita, joita ei enää itse käytä ja ottaa vaihdossa jonkun toisen tuomia vaatteita. Vaihtopiste on valvottu ja jokainen vaatteiden tuoja saa ottaa itselleen suunnilleen saman määrän vaatteita, kuin on itse tuonut. Jokainen voi tapahtuman lopussa hakea pois omat vaatteensa, joita muut eivät ole ottaneet. Ylijääneet vaatteet toimitetaan Punaiselle Ristille.

Kaanaan Martat opastavat kävijöitä vaatteiden siistimiseen vaateharjan ja nukanpoistajan avulla. Lisäksi voi saada opastusta ratkenneiden saumojen ompeluun käsin tai ompelukoneella. Ompelukone, neuleharja ja nukanpoistaja ovat lainattavissa tapahtuman ajan, mutta käsin ompelua varten kannattaa korjattavan vaatteen lisäksi ottaa oma neula ja lanka mukaan.

Tiesitkö, että Raision kirjastossa voit kierrättää poistotekstiilit? Kirjastossa on rullakko, johon voi jättää käytöstä poistettavat kodin tekstiilit.

Pihakirppikset ympäri kaupungin

Ihalan ihanat pihat järjestää Siivouspäivänä yhteismyyntipisteen Ihalan koulun pihalle klo 10-15. Paikalla myös Seppo-poni. 

Kaanaan Omakotiyhdistys järjestää peräkärrykirppiksen Kaanaan kentän Katteluksentien puoleisessa päädyssä. Peräkärrykirppikseen ei tarvitse ilmoittautua. Paikalla on myös Omakotiyhdistyksen koju, jossa on myynnissä mm. grillimakkaraa.

Siivouspäivä -tapahtuman nettisivuilla voit etsiä paikallisia pihakirppiksiä tai merkitä oman kirpparisi karttaan.

Siivouspäivä -tapahtuman verkkosivuille

Muokattu viimeksi
24.5.2023 8:28