Myytinmurtajat edistää ilmastoystävällistä kouluruokailua

Uutiset
Raisiossa käynnistyi syyskaudella 2024 Myytinmurtajat -hanke, joka edistää ilmastoystävällistä kouluruokailua. Tavoitteena on ollut saada oppilaat maistamaan ilmastoystävällisiä ruokia rohkeasti ja tutustumaan uusiin makuihin.
Ruoka-aiheisilla oppitunneilla maistellaan satokauden kasviksia.

Tämä artikkeli on julkaistu Raisio tiedottaa 1/25 -lehdessä. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan myös Raisio tiedottaa -verkkojulkaisusta.

Teksti Hanna-Mari Luotonen ja kuva Veera Salakari

Raision perusopetuksessa monialaisen oppimiskokonaisuuden teemana on tänä lukuvuonna Kestävä tulevaisuus. Ruoka-aiheisilla oppitunneilla oppilaat ovat päässeet maistelemaan erilaisia palkokasveja ja satokauden kasviksia.

Makukoulussa oppilaat ovat tutustuneet ruoka-aineisiin eri aistein. Tunneilla on myös perehdytty vastuulliseen ruuan tuotantoon. Lisäksi syyskuussa hanke järjesti Raision neljäsluokkalaisille retken maaseutuoppilaitos Liviaan.

Hankkeeseen on kuulunut oleellisena osana yhteistyö Raision ruokapalveluiden kanssa. Oppilaat ovat päässeet valitsemaan uusia kasvisruokavaihtoehtoja koulujen ruokalistoille. Oppilaat ovat äänestäneet ruokalistalle kookoksisen nuudelivuoan, vebabkiusauksen ja pasta limonellon. 

Kasvisruokavaihtoehdoista on kerrottu kouluruokaloissa Kestävät ruokavalinnat -koosteilla. 

Muokattu viimeksi
21.3.2025 12:51

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Koulutus ja varhaiskasvatus