Tiedote Raision sivistyspalveluiden järjestämisestä poikkeustilan aikana 23.3.2020 alkaen

Mediatiedotteet
Tiedote 20.3.2020 klo 15.00
Koululaisia tablettien kanssa

Valmiuslaki otettiin käyttöön koko maassa keskiviikosta 18.3 alkaen ja tämä tarkoitti merkittäviä muutoksia myös Raision sivistyspalveluiden järjestämiseen. Valmiuslaki otettiin käyttöön, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti.

Keskiviikosta 18.3 alkaen Raision sivistyspalveluiden yksiköistä vain alla mainitut palvelut on pidetty avoinna ja kaikki muut sivistyspalveluiden yksiköt ja toiminnot pysyvät kiinni tämän hetken tiedon mukaan ainakin 13.4.2020 saakka.   

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminnan järjestäminen:

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus on toiminnassa.

Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Varhaiskasvatuksen huoltajia tiedotetaan toimintaan liittyvistä muutoksista sähköpostin välityksellä.

Alakoulujen koulujen (vuosiluokkien 1 – 6) opetuksen järjestäminen:

Alakoulujen opetus siirtyi keskiviikosta 18.3. alkaen etäopetukseen ja jatkuu etäopetuksena ainakin 13.4. saakka. 1-3 Luokkien oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Oppilailla ei ole kuitenkaan velvollisuutta osallistua lähiopetukseen koulussa, vaan myös 1-3 luokkalaisia oppilaita suositellaan vahvasti osallistumaan koulutyöhön etäopetuksen välityksellä, mikäli se vain on mahdollista.

Koulut tiedottavat huoltajia toimintaan liittyvistä muutoksista wilma-järjestelmän välityksellä.

Vaisaaren koulun (vuosiluokkien 7 – 9) opetuksen järjestäminen:

Vaisaaren koulun oppilaat jatkavat etäopetuksessa tämän hetken tiedon mukaan 13.4 saakka. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen opetus kotona, menettelevät näin.

Raision lukion opetuksen järjestäminen:

Raision lukion oppilaat jatkavat etäopetuksessa tämän hetken tiedon mukaan 13.4 saakka.

Koulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia wilma-järjestelmän välityksellä.

Muiden sivistyspalveluiden järjestäminen poikkeustilan aikana

Kaikki muut Raision sivistyspalveluiden toiminnot (kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja vapaa-ajan palvelut) pidetään suljettuina tämän hetken tiedon mukaan ainakin 13.4.2020 asti.

Kaupunki tiedottaa mahdollisista poikkeustilanteen aikana tulevista muutoksista tai tarkennuksista kaupungin kotisivuilla sekä kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Muokattu viimeksi
20.3.2020 16:27