Tietoa Raision museo Harkosta

Raision museo Harkon tiski ja museokauppaa. Tiskin takana kaksi henkilöä ja asiakkaana yksi.

Rautakautiselta arkeologiselta löydöltä nimensä saanut Raision museo Harkko esittelee niin taidetta, arkeologiaa kuin kulttuurihistoriaa. Museolla järjestetään vuosittain 3-4 näyttelyä.

Museon taidekokoelmien pohjana on kamarineuvos Eero Rantasen säätiön suomalaisesta, virolaisesta ja venäläisestä taiteesta koostuva kokoelma. Taidekokoelmat käsittävät lähes 4 000 teosta. Rantanen (1932-2002) hankki omistukseensa pääasiassa oman aikansa taidetta ja hän piti nykytaiteilijoiden arvostamista aikalaisten velvollisuutena. Hän tunsi henkilökohtaisesti useita taiteilijoita, ja näin rakentui vankka suhde taiteilijan ja keräilijän välille. Museo hoitaa myös Raision kaupungin 400 teoksen taidekokoelmaa.

Museon vuosittainen arkeologinen näyttely esittelee Raision esihistoriaa. Tähän hyvän pohjan luovat lukuisat arkeologiset kaivaukset, joita Raisiossa on tehty 1930-luvun lopulta alkaen. Rautakautisia löytöjä on tehty runsaasti. Myöhäisrautakautiselta asuinpaikalta löydetty vatimainen harvinainen kupariharkko on yksi Raision merkittävimpiä arkeologisia löytöjä ja myös antanut nimensä museolle.

Harkon kulttuurihistorialliseen kokoelmaan on talletettu raisiolaista talonpoikaisesineistöä. Suurin osa 1200 esineen kokoelmasta on peräisin 1800- ja 1900-luvuilta.

Tervetuloa vierailemaan museolle ja museokauppaan!