Ryhmäliikunta

Ryhmä iloisia ikääntyneitä ihmisiä

Kevätkauden liikuntaryhmät 

Ryhmäliikunnan kevätkausi alkaa 8.1.2024. Kausi päättyy 12.5.2024. Kaikkiin ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden. Vaikka ryhmät ovat Ikääntyvien liikunta -otsakkeen alla, on tunnit avoimia kaikille. Aamupäivien ryhmät sopivat erinomaisena liikuntana myös esim. vuorotyöläiselle. Jos koet toimintakykysi heikentyneen ja arjessa selviämisen hankaloituneen, kurkkaa myös soveltavan liikunnan ryhmätarjonta: tutustu täältä soveltavan liikunnan ryhmiin. Ole yhteydessä liikuntasuunnittelijaan, jos tarvitset apua juuri sinulle soveltuvan ryhmän löytämisessä.

Ilmoittautuminen ryhmiin aukeaa 4.12.2023.
Ilmoittautumisen voi tehdä sähköisesti alla olevien ryhmäkuvausten linkeistä tai puhelimitse 040 645 2605 (liikuntasuunnittelija). Suosittelemme sähköistä ilmoittautumista. 

Alempaa sivulta löydät ohjatut liikuntaryhmät seuraavissa kategorioissa:

Ryhmäliikunta

Voima- ja tasapainoryhmät

Pallopelit

Ulkoliikunta

Ryhmäliikunta

Senioritanssit (Uutuus!)

Perjantaisin klo 13-13.45, Tasalanaukio 5A, 3.krs. 
Senioritanssi on iäkkäille suunnattu tanssiliikunnan muoto, jossa huomioidaan iän tuomat muutokset toimintakykyyn. Seuratansseina tanssittavilla senioritansseilla on jokaisella oma nimi, luonne ja musiikki. Tanssi kehittää hyvin tasapainoa ja kävelykykyä. Senioritanssit virkistävät myös mieltä, harjoittavat muistia ja tarjoaa iloista yhdessäoloa.
Ohjaajana Terttu Venäläinen, osallistumismaksu 25€/kausi
Ilmoittaudu mukaan senioritansseihin tästä linkistä!
 

Balettia pehmeästi

Lauantaisin klo 12-13, Tasalanaukio 5A, 3.krs.
Lempeä balettitunti on elämyksellinen ja virkistävä tunti, jonka ohjauksessa huomioidaan ikä ja fyysinen kunto. Tunnilla keskitytään lihasten suorituskyvyn ja tasapainon parantamiseen rauhallisella etenemistahdilla helppojen balettiliikkeiden kautta. Tunti ei sisällä hyppyharjoituksia, joten se sopii hyvin tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiville. Baletti on ovelaa muistijumppaa uljaan musiikin tahdittamana. Voit tanssia joko sukkasillasi tai jumppatossuilla.
Ohjaajana Tuire Saira, osallistumismaksu 30 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan balettiin tästä linkistä!
 

Kuntovoimistelu

Maanantaisin klo 10-10.45, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4. 
Tunnilla liikutaan reippaasti musiikin tahdittamana. Liikkeelle lähdetään lämmitellen sykettä nostaen. Lihaskuntoliikkeitä tehdään mahdollisimman monipuolisesti kaikkia lihasryhmiä huomioiden, lopuksi tehdään palauttavat venytykset. Ota oma jumppa-alusta mukaan. 
Ohjaajana Outi Brummer-Kallio, osallistumismaksu 30 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan kuntovoimisteluun tästä linkistä!
 

Syvävenytellen vetreäksi

Maanantaisin klo 11-12, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4. 
Iän myötä palautuminen hidastuu ja sen myötä myös palauttavan liikkeen merkitys keholle korostuu. Jumppakeppiä hyödyntäen lämmitellään ja avataan liikeratoja, valmistellaan keho ennen siirtymistä syvävenyttely osuuteen. Syvävenyttely vaikuttaa ryhtiin ja liikkuvuuteen, liikeratojen ylläpitämiseen ja parantamiseen. Tunnin jälkeen olo sekä kehossa että mielessä on ryhdikkäämpi, rennompi ja joustavampi. Ota tunnille mukaan oma jumppa-alusta.
Ohjaajana Outi Brummer-Kallio, osallistumismaksu 30 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan syvävenyttelyyn tästä linkistä!
 

Helpot lattarit Mikon kanssa

Tiistaisin klo 12-13, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4. 
Tule tanssimaan yksin tai yhdessä tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin paritansseja!
Tanssikerta sisältää sopivissa määrin sekä opastusta tanssin saloihin että omaehtoista tanssia. Mukaan voit tulla myös pyörätuolilla. 
Tanssin pyörteisiin johdattaa Mikko Ahti, osallistumismaksu 30 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan lattareihin tästä linkistä!
 

Äänimaljarentoutus

Keskiviikkoisin klo 14.30-15.30, Tasalanaukio 5A, 3.krs
Äänimaljarentoutus on syvärentoutusmenetelmä, jossa äänimaljojen äänten värähtelyjen avulla keho ja mieli saavat mahdollisuuden päästä syvään rentoutumisen tilaan. Äänimaljojen sointi ja lyhyt rentoutumisen alustus johdattavat osallistujan lempeästi lähemmäs omaa itseään ja kehoaan. Ota mukaan mukavat, lämpimät vaatteet, vesipullo sekä halutessasi oma alusta. 
Osallistumismaksu 25 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan äänimaljarentoutukseen tästä linkistä!
 

Kuntokimppa

Torstaisin klo 11-12, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4.
Paikkana toimii useimmiten Kerttulan liikuntahalli, lajikokeiluissa paikka vaihtelee tarpeen mukaan. Ryhmässä kokeillaan eri lajeja, jotta jokainen voisi löytää itselleen mieleisen liikuntamuodon. Harjoitetaan tasapainoa, pelataan sulkapalloa, huolletaan kehoa, vesijumpataan, ulkoillaan ja paljon muuta. Lajista riippuen paikalla on ulkopuolinen ammattiohjaaja ja välillä liikutaan vertaisohjaajien liikuttamana. Voit tulla tunneille silloin kun haluat.
Osallistumismaksu 20 €/ kausi. 
Ilmoittaudu mukaan kuntokimppaan tästä linkistä!

Tuolijumppa

Tuolijumppa on reipas ja iloinen liikuntatuokio ikääntyneille ja liikkumisrajoitteisille. Liikkeet tehdään istuen ja/ tai seisten tuoliin tukeutuen.

Kaupungintalon tuolijumppa 
Maanantaisin klo 11-11.45, Kaupungintalon aulassa,  Nallinkatu 2. 
Opiskelijan ohjaama maksuton ryhmä.
Ilmoittaudu mukaan tuolijumppaan tästä linkistä!

Tikken tuolijumppa 
Torstaisin klo 10-10.45 / 11-11.45, Tikken nuokkari, Kapponkatu 20.
Ohjaajana Terttu Venäläinen, osallistumismaksu 25 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan tuolijumppaan tästä linkistä!

Tasalan tuolijumppa
Perjantaisin klo 11-11.45 / 12-12.45, Tasalanaukio 5 A, 3. krs.
HUOM! Tornilan yhdistystila on keväällä 2024 poissa käytöstä, jonka takia Tornilan tuolijumpat siirtyvät Tasalanaukion liikuntatilaan. 
Ohjaajana Terttu Venäläinen, osallistumismaksu 25 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan tuolijumppaan tästä linkistä!
 

 

Voima- ja tasapainoryhmät

Voima- ja tasapainoryhmät

Tiistaisin klo 10-10.45 / 11-11.45 / 12-12.45 / 13-13.45, Tasalanaukio 5A, 3krs.
Ryhmässä harjoitetaan tasapainoa ja lihasvoimaa monipuolisesti omalla kehonpainolla sekä erilaisia välineitä hyödyntäen. Liikkeet sovelletaan yksilön taitotason ja toimintakyvyn mukaan. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden tasapaino ja/tai alaraajojen lihasvoima on jo hieman heikentynyt, mutta liikkuminen sujuu vielä ilman apuvälineitä. Osallistumismaksu 25 €/ kausi.
Ilmoittaudu mukaan voima- ja tasapainoryhmään tästä linkistä!

Liikuntahallin kuntosaliryhmä

Tiistaisin klo 14-15 ja 15-16, Kerttulan liikuntahallin kuntosali, Kisakatu 4.
Ryhmässä tutustutaan kuntosaliharjoitteluun liikuntaneuvojaopiskelijan johdolla. Ryhmä on suunnattu kuntosaliharjoittelua aloitteleville, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta kuntosaliharjoittelusta. Ryhmän aikana saat vinkkejä ja neuvoja omatoimiseen harjoitteluun sekä tietoa ravitsemuksesta. Ryhmä on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan kuntosaliryhmään tästä linkistä!

Vertaisliikuttajien ohjaama kuntosalikurssi

Maanantaisin ja perjantaisin, Kerttulan liikuntahallin kuntosali, Kisakatu 4. Kurssin kesto on 2kk.
5.2.-29.3. klo 10-11.
Ryhmä on suunnattu kuntosaliharjoittelua aloitteleville. Ryhmässä pääset tutustumaan kuntosaliharjoitteluun kaksi kertaa viikossa vertaisliikuttajien opastuksella. Yhteisen alkulämmittelyn jälkeen perehdytään voimaharjoitteluun kuntosalilaitteilla. Tavoitteena on, että osallistujat jatkavat kurssin jälkeen omatoimista kuntosaliharjoittelua. / Osallistumismaksu kurssille 15 €.
Ilmoittaudu mukaan kuntosalikurssille tästä linkistä!

Kuntosaliopastus liikuntahallilla

Tiistaisin klo 11-12, Kerttulan liikuntahallin kuntosali, Kisakatu 4.
Kuntosalilla päivystää ohjaaja, jolta saat apua laitteiden käytössä sekä neuvoja kuntosaliharjoitteluun. Opastus on maksuton. Kuntosalin käyttö kuntosalihinnaston mukaan. 

Kerää oma treeniporukka

Kerää oma treeniporukka (3-7 hlö) ja tilaa teille räätälöity ohjauskerta ja ohjeet omatoimisen harjoittelun aloittamiseksi. Tavoitteena on, että ryhmä sitoutuu harjoittelemaan omatoimisesti 1-2 kertaa viikossa. Harjoittelu ja ohjaus voidaan toteuttaa ryhmän toiveiden mukaan kuntosalilla (Ulpukan tai liikuntahallin kuntosali, Kerttulan tai Tikanmaan ulkokuntosali, Kuntokeidas) tai ulkona liikkuen esim. ryhmän kotikulmilla. 
Ohjaus on maksuton.
Liikuntasuunnittelijan yhteystiedot: 040 645 2605, saima.kokkonen@raisio.fi

Tasapaino- ja voimavartti Tasalan Kamarissa

Keskiviikot 24.1. / 21.2. / 3.4. / 22.5. klo 12-13
Kaikille avoimissa tilaisuuksissa herätellään kehoa liikkeen avulla, annetaan vinkkejä kotiharjoitteluun, jaetaan tietoa voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä keskustellaan vapaamuotoisesti liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Ei ennakkoilmoittautumista.
 

Pallopelit

Sulkapallo/ Pickleball, vertaisliikuttajan ryhmä

Tiistaisin klo 12.30-14, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4.
Ryhmässä pääset pelailemaan hyvässä porukassa rennolla otteella. Vaihtoehtona on pelata monelle tuttua sulkapalloa tai tutustua vertaisliikuttajan ohjaamana uudemman pickleball –pallopelin saloihin. Pelivälineet saat liikuntahallilta. Ryhmä on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan ryhmään tästä linkistä!
 

Lentopalloryhmä, LP-65 Raisio

Tiistaisin klo 14-15.30, Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4
LP-65 Raisio sai alkunsa kuuden toisilleen ennestään tuntemattoman henkilön ideasta hyödyntää liikuntahallin +65–vuotiaille tarjottuja salivuoroja. Tällä hetkellä ryhmässä on 16 jäsentä ja mukaan hauskanpitoon mahtuu vielä uusia pelaajia. Ryhmä on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan lentopalloon tästä linkistä!
 

Ulkoliikunta

Killi ja Nalli -kävelyt 

Keskiviikkoisin klo 10-11, lähtö Tasalan Kamarin edustalta, Tasalanaukio 5.
Killi ja Nalli -kävelyt alkoivat 15.3.2023 neljän viikon mittaisella kävelyhaasteella, jossa kaksi eri paikoista lähtevää kävelyryhmää kilpailevat keskenään, kumpi saa kerättyä enemmän kävelijöitä ryhmäänsä. Haasteen jälkeen ryhmät yhdistyivät ja kävelyjä jatkettiin yhteistuumin. Kävelyllä voit valita reippaamman tahdin "vauhtilenkin", tasaisen tahdin "tavislenkin" vai rauhallisen "rollolenkin". Kävelyillä pääset liikkumaan omassa tahdissa ja hyvässä seurassa. 

Leikkipuistojumppa

Tiistaisin klo 10-10.45, Keskuspuiston leikkipaikka, Pohjoisraitti.
Huom! Jumppa alkaa myöhemmin keväällä säiden salliessa. Voit ilmoittautua jo mukaan alla olevasta linkistä, niin saat tiedon jumpan alkaessa.
Leikkipuistojumppa on alun perin pienten lasten vanhemmille suunnattua toimintaa. Meillä Raisiossa on ilahduttavasti myös ikääntyneemmät löytäneet tiensä tunnille. Tervetuloa viettämään tehokas liikuntatuokio lasten kanssa tai samalla, kun lapset pitävät hauskaa leikkipuistossa. (Leikkivät lapset ovat huoltajan vastuulla, eikä järjestäjätaho vakuuta osallistujia). Osallistua voit myös ilman lapsia. Kesto n. 45 min. 
Opiskelijoiden ohjaama ryhmä on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan leikkipuistojumppaan tästä linkistä!