Liikkuva elintarvikehuoneisto tai kuljetusajoneuvo

Liikkuva elintarvikehuoneisto

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan esim. jäätelönmyyntivaunua, telttakojua tai pelkkää myyntipöytää. Myyntikaluston kanssa kierretään eri paikkakunnilla ja toiminta on ammattimaista.

Elintarvikealan toimijan tulee tehdä ilmoitus elintarvikehuoneistosta viimeistään 4 viikkoa, ennen toiminnan aloittamista sen hänen kotikuntansa elintarvikevalvontaviranomaiselle. Toiminnan olennaisen muuttamisen tai toimijan vaihtumisen yhteydessä tulee tehdä ilmoitus sen kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle, jonka alueella on alun perin ilmoitettu.

Toimijan on tehtävä ilmoitus toiminnan rekisteröintiä varten sähköiseen palveluun tai toimitettava tiedot muulla tavoin toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Sähköinen ilmoituspalvelu Ilppa

Tiedottaminen liikkuvasta elintarvikehuoneistosta

Elintarvikealan toimijan tulee tiedottaa elintarvikkeiden myynnistä ja muusta käsittelystä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa viimeistään 4 arkipäivää ennen myyntipaikkakunnan elintarvikevalvontaviranomaisille. Tiedottaminen tehdään lomakkeella tai vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen terveystarkastajat(at)raisio.fi.

Kuljetusajoneuvot

Kuljetusalan toimijan on tehtävä ilmoitus elintarvikehuoneistosta valvontaviranomaiselle viimeistään neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista tai olennaista muuttamista. Toimijalla tulee olla käytössä elintarvikkeiden kuljettamiseen soveltuvat kuljetusvälineet sekä omavalvontajärjestelmä.

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristövalvonta ja -terveydenhuolto