Vikailmoitukset, korjaukset ja huolto

Vesijohtovuodot ja viemäriongelmat

Klikkaa tästä päästäksesi häiriökartalle! (Huom, Raision Vesi testaa karttatoimintoa, eikä kaikki häiriöt välttämättä vielä näy)

Raision Vesi Oy vastaa runkovesijohtojen korjauksista ja viemäriverkoston kunnossapidosta. Runkojohdot ovat kadun suuntaisia, kadun alla kulkevia useita kiinteistöjä palvelevia päävesijohtoja, läheisimmälle tontin rajalle saakka. 

Tonttivesijohtojen ja -viemäreiden kunnossapito ja korjaaminen on kiinteistönomistajan vastuulla. Tonttijohdot ovat runkojohtoja lähimpänä olevan tontin rajalta vesimittarille kulkevia, yhtä kiinteistöä palvelevia johtoja. Kiinteistö omistaa tonttijohdot ja vastaa näiden kunnossapidon kustannuksista. Korjaustyöstä tulee tonttijohtojen osalta asiakkaalle lasku. 

Taloyhtiöiden asukkaan (esim. kerros- ja rivitalot) tulee vesihuollon häiriötilanteissa ensisijaisesti olla yhteydessä omaan isännöitsijään tai huoltoyhtiöön.

Huom! Tonttijohtoventtiiliä ei saa koskaan omatoimisesti sulkea, vaan sen sulkee Raision Vesi Oy, tai antaa erityisluvan johdon sulkemiseksi. 

Yhteydenotot

Kiireettömissä tapauksissa

Kiireellisissä tapauksissa

  • Työaikana (ma-pe klo 8.15 - 15.00) voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun p. 040 186 9829
  • Iltaisin ja viikonloppuisin Raision Veden päivystäjälle p. 040 053 0917

Tekstiviestitiedotteet

Raision Vesi lähettää asiakkailleen suuremmista / kiireellisimmistä vesikatkoista tekstiviesti-ilmoituksen kännykkänumeroihin. Numerot haetaan automaattisesti karttaperusteisesti julkisista puhelinluetteloista, eikä palveluun tarvita erillistä rekisteröitymistä. 

Mikäli puhelinnumero on kuitenkin salainen tai käytössä on esim. muuhun osoitteeseen rekisteröity yritysnumero, tällöin tekstiviesti ei automaattisesti tule perille. Näissä tapauksissa järjestelmään voi rekisteröityä erikseen, ja se tapahtuu seuraavalla tavalla:

Kirjaudu internet-selaimellasi osoitteeseen https://raisionvesi.keyaqua.keypro.fi/keyaqua_customer_registration/

• asukkaat ja/tai liittyjät voivat lisätä/päivittää omia yhteystietoja, tai GDPR-asetuksen mukaan kieltää viestinnän itselleen.

Numero kannattaa lisätä esim. näissä tapauksissa:

• puhelinnumero, joka on rekisteröity eri osoitteeseen kuin asuinpaikka tai numero on salainen
• vapaa-ajan asunto alueella
• kuntalainen haluaa häiriötiedotteen esimerkiksi iäkkäiden vanhempien kiinteistöstä tai työpaikaltaan

Vesimittarit

Mikäli vesimittari on fyysisesti rikki esim. se vuotaa, lasi on särkynyt, mittari on jäätynyt tai muuten hajonnut, ole yhteydessä vesimittarihuoltoon tai työajan ulkopuolella päivystysnumeroon. Vesilaitos laskuttaa vesimittarin korjauksesta palvelumaksuhinnaston mukaisen maksun. Mittarin ja tonttijohtojen kunnossa pysymisestä huolehtii sopimusehtojen mukaisesti kustannuksellaan asiakas. 

Vesimittarihuolto ja tilaustyöt

  • p. 040 506 2507

Sadevesiviemärit ja avo-ojat

Raision kaupungin kunnallistekniset palvelut vastaa avo-ojien ja rumpuputkien kunnossapidosta. 

Raision Vesi Oy vastaa putkitettujen sadevesiviemärien korjauksista ja kunnossapidosta.

Asiasanat

Raision Vesi Oy
Vesihuolto