Kuulumisia Vaisaaresta

Uutiset
Vaisaaren koulun turvallisuustilanne nousi yleiseen keskusteluun syys-lokakuun aikana. Koulu otti keskustelun vakavasti ja Vaisaaressa on tehty loppuvuoden aikana useita erilaisia toimenpiteitä. Vaisaaren koulun rehtori Janne Ahlqvist on lähettänyt koululaisten koteihin Wilma-viestillä tietoa koulun kuulumisista.
Polkupyöriä Vaisaaren koulun edessä talvisessa maisemassa.
  • Lokakuussa aloitettua välituntien tehovalvontaa on jatkettu. Välituntisin on lisätty aikuisten määrää pihalla ja käytävillä, jotta oppilaiden levottomuuteen voitaisiin tehokkaammin puuttua. Erityisesti vessojen edustoja on pyritty valvomaan tehokkaasti. Valvonta on näkynyt vessojen edustojen selkeänä rauhoittumisena.

     
  • Välituntitoimintaa tullaan lisäämään vuonna 2023. Vaisaaren koulu sai Liikkuva koulu –hankerahaa, jolla toimintaa pystytään järjestämään. Hankerahan käyttöaika alkaa tammikuussa.

     
  • Koulun kameravalvontaa on lisätty sekä vanhojen kameroiden sijainteja on muutettu paremman valvonnan varmistamiseksi. Katvealueita kameravalvonnassa on nykyään huomattavasti vähemmän kuin ennen.

     
  • Poliisin kanssa käydyn yhteistyöpalaverin tuloksena koulussa kävi kolme huumekoiraa ohjaajineen tarkastamassa koulun tilat. Huumekoirat eivät löytäneet koulusta huumausaineita. Yhden kaapin koirat merkkasivat, ja sen poliisi asianmukaisesti tarkasti. Oppilaille on suunnitteilla valistusta väkivallan vaikutuksesta sekä huumeista. Tämä on tarkoitus toteuttaa keväällä.

     
  • Yhdeksäsluokkalaiset kävivät katsomassa Turun kaupunginteatterissa Jalat ilmassa -näytelmän, jonka aiheena oli kiusaaminen. Kiusaamiseen Vaisaaren koulussa puututaan aina, kun tieto kiusaamisesta tulee koulun henkilökunnalle.

     
  • Opettajia ja henkilökuntaa koulutetaan MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) – haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisy- ja hallintakoulutuksilla. MAPA antaa henkilökunnalle työkaluja haasteellisten tilanteiden hallintaa.

     
  • Koulussa on lisätty nuoriso- ja vapaa-aikatoimen yhteistyötä ja nuorisotoimi on lisännyt läsnäoloaan Vaisaaren koulussa.

     
  • Kaupunginvaltuusto myönsi Vaisaaren koululle neljä koulunkäynninohjaajan vakanssia. Rekrytoinnit ovat auki parhaillaan.

     
  • Pedagogisena ratkaisuna erityisopetuksen rakennetta muutetaan vastaamaan paremmin haasteellisten oppilaiden tuen tarvetta. Tämän tavoitteena on ennen kaikkea tukea yksittäisten oppilaiden opintoja sekä osaltaan rauhoittaa luokkien tilannetta.

     
  • Avoimet ovet Vaisaaren koulussa järjestettiin itsenäisyyspäivän jälkeen. Raisiolaisilla oli mahdollisuus tulla katsomaan koulun arkea sekä tutustumaan koulun toimintaan. Vierailijoita saapui kolmen päivän aikana yhteensä 23. 
Muokattu viimeksi
16.12.2022 15:09

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Koulutus ja varhaiskasvatus