Liikuntasuunnittelija Erna Kasterinne nauttii työssään ihmisten kohtaamisesta

Uutiset
Erna Kasterinne haluaa tavoittaa työssään raisiolaiset, joita liikunta ei kiinnosta.
Kasvokuva, Erna Kasterinne

Tämä artikkeli on julkaistu Raisio tiedottaa 1/23 -lehdessä. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan myös Raisio tiedottaa -verkkojulkaisusta.

Teksti ja kuvat: Liisa Kallio

Noin vuoden Raision kaupungilla liikuntasuunnittelijana työskennelleen Erna Kasterinteen työnkuva tiivistyy ihmisten palvelemiseen: hän kuvailee mahdollistavansa asukkaille tapoja lisätä fyysistä aktiivisuutta ja kiinnostua omasta hyvinvoinnista.

‒ Tässä työssä pääsee vaikuttamaan heihin, joita ei liikunta kiinnosta. Heitä on paljon. Se tuo työhön haastetta, sillä on aina helpompaa liikuttaa heitä, jotka haluavatkin olla aktiivisia, Erna kertoo.

Ernan mukaan hän tekee paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa. Niistä yksi on Asiointipiste Olkkari, jonka kanssa hän on päässyt uudistamaan työelämän ulkopuolella olevien Let’s go –korttia. Lisäksi Kasterinteen työpöydällä on ollut liikuntaneuvonnan palveluketju ja työhyvinvoinnin kehittäminen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Myöskin soveltava liikunta kuuluu Kasterinteen työnkuvaan.

Kokemusta liikunta-alan eri puolilta

Ennen Raision kaupungille tuloa Erna opiskeli fysioterapeutiksi Jyväskylässä, jossa hän asui ja työskenteli yhteensä 14 vuoden ajan. Lisäksi hän on toiminut yrittäjänä hyvinvointialalla muun muassa vyöhyketerapian parissa.

Monipuolinen kokemus liikunnasta ja hyvinvoinnista on opettanut Ernan huomioimaan ihmisen kokonaisvaltaisemmin pelkän kehon sijaan.

‒ Liikunta-alalla haluan keskittyä enemmän ihmisen motivointiin ja käyttäytymiseen. Miten ihminen haluaisi itse alkaa muuttaa käyttäytymistään ja aktivoitua? Liikunta tulee sitten siinä sivussa, hän kertoo.

Ihmisten parissa

Työssään liikuntasuunnittelija Erna kohtaa jatkuvasti uusia ihmisiä. Siihen kiteytyykin työn hienous, sillä vaihteleva työnkuva ja juuri ihmisten tapaaminen on Ernan mukaan liikuntasuunnittelijan pestin parhaita puolia.

‒ Minua motivoi hyvin paljon se, kun asiakas tekee oivalluksia ja samalla hänen oma motivaationsa herää.

Ernan löydät Raision kaupungintalolta, Nuolesta sekä puhelimitse 044 7971389.

Muokattu viimeksi
22.3.2024 9:39