Hyvinvointikoordinaattori Heidi Suominen haluaa pitää huolen siitä, että jokaisella on hyvä olla ja elää

Uutiset
Heidi Suomisen työ on pitää huolta siitä, että Raisiossa jokaisella on hyvä olla ja mahdollisuus elää itselleen merkityksellistä elämää.
Henkilökuva, Heidi Suominen

Tämä artikkeli on julkaistu Raisio tiedottaa 3/23 -lehdessä. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan myös Raisio tiedottaa -verkkojulkaisusta.

Teksti Veera Salakari Kuva Veera Salakari

Tammikuussa työnsä Raisiossa aloittanut Heidi Suominen koordinoi hyvinvointiin liittyviä teemoja. Työtä tehdään yhdessä monien asiantuntijoiden kanssa kaupunkilaisia osallistaen ja toisinaan asioiden ymmärtäminen vaatii rohkeaakin ajattelua.

- Jokaisella meistä on kädenjälkemme laitettavana asukkaiden hyvinvointiin. Tästä on otettava koppia yhdessä, hän pohtii.

Verkostojen kartuttaminen on Heidin mukaan menestyksekkään hyvinvointityön perusta. Kun työskentelymalleja kehitetään monialaisesti ja kansallisesti, syntyy arvokasta tietoa siitä, miten terveyseroja saisi kavennettua ja yhdenvertaisuutta toteutettua paremmin. Heidi onkin tuttu kasvo niin vanhus- ja vammaisneuvostoissa, seurakentällä kuin Varhan verkostoissakin.

- Ennen kaikkea haluan kuitenkin olla kuntalaisten lähellä oleva henkilö. Järjestän mielelläni tilaisuuksia, joissa kaupunkiin saa ottaa kauttani yhteyttä.

Heidi toivoo, että Raisio olisi sellainen paikka, jossa jokainen voisi elää omanlaistaan elämää. Onnellinen arki luo myös mielenterveyttä ja merkityksellisyyden kokemusta.

- On tärkeää, että jokainen tuntee olevansa riittävä juuri sellaisena kuin on.

Mallia maailmalta

Ennen Raision kaupungille tuloa Heidi on ehtinyt työskennellä niin naapurikaupunki Naantalissa, Keski-Suomessa, kuin kaukomaillakin. Ulkomailla vietetty aika kerrytti kokemusta, jota Suomessa ei olisi ehkä saanut.

- Tykkään tuoda Raisioon myös sellaisia ilmiöitä, jotka ovat Suomessa vielä vieraita. Olen työskennellyt monenlaisten ihmisten kanssa vauvasta vaariin, mikä on myös opettanut minulle paljon siitä, mitä hyvinvointi voi eri yksilöille merkitä.

Hyvinvointikoordinaattorin työhön Heidi ihastui entisessä työssään Naantalin kaupungilla. Siellä vastaavat työtehtävät sisältyivät osaksi Heidin toimenkuvaa. Raisiossa Heidille tarjoutui mahdollisuus tehdä kokoaikaisesti Heidin rakastamaa koordinaattorin työtä.

Valmiita vastauksia hyvinvointikoordinaattorin työpöydälle tulee harvoin. Raision vahvuuksiksi Heidi mainitsee rohkeuden ja ketteryyden kehittää asioita. Kulttuuri on avoin ja uusiin ideoihin lähdetään mukaan uteliaasti. Jos kompastutaan, siitä opitaan ja yritetään uudestaan. Heidi kokee työn haasteineen mielekkäänä.

- Koko opiskelu- ja työurani ajan olen rakentanut omaa polkuani ja nyt tuntuu siltä, että olen ihan oikeassa paikassa juuri nyt. Tässä minun pitääkin olla.

Muokattu viimeksi
22.3.2024 9:39